سیمان چاه نفت

سیمان چاه نفت:

سیمان‌های چاه نفت یا (Oil Well Cements) گروهی از سیمان‌ها هستند که برای حفظ، نگهداری و شکل‌دهی دیواره‌های چاه‌های نفت به کار می‌روند. طی مراحل حفاری و سیمان‌کاری چاه‌های نفت، دوغاب ساخته شده با این سیمان‌ها به وسیله‌ی تجهیزات خاص به موقعیت مورد نظر در چاه نفت پمپ می‌شود. سیمان‌کاری چاه‌های نفت به دلایل زیر صورت می‌گیرد:

-تثبیت دیواره‌ی چاه و پیشگیری از نفوذ آب از دیواره به داخل چاه

-جلوگیری از خوردگی لوله‌های محافظ دیواره‌ی چاه

-حفظ دیواره‌ی چاه و لوله‌های محافظ دیواره از شوک‌ها و نیروهای ناشی از عملیات حفاری

-آب‌بندی دیواره‌ی چاه و جلوگیری از هدر رفتن دوغاب حفاری

شرکت سیمان شرق به عنوان بزرگترین تولید کننده‌ی سیمان در شرق کشور و با بیش از شصت سال تجربه‌ی تولید، در راستای اقدام عملی و برنامه ریزی شده جهت پیاده سازی اقتصاد مقاومتی و با هدف قطع واردات محصولاتی که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد، اقدام به شناسایی فعالیت‌ها و زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار در چرخه‌ی تولید سیمان نمود و پس از مطالعات فراوان و بررسی‌های دقیق و کارشناسی، موفق به تولید سیمان چاه‌های نفت و گاز با درجه‌ی کیفی ممتاز گردید. تطابق حداکثری کیفیت مواد اولیه‌ی معادن با نیازهای تولید سیمان چاه نفت و همچنین وجود تجهیزات آزمایشگاهی و تکنولوژیکی مناسب و نیروی انسانی مجرب و مستعد، نهایتا سبب گردید که سیمان چاه نفت کلاس A و G با کیفیت مطلوب و منطبق بر استاندارد API 10A (American Petroleum Institute) و تاییدیه‌ی پژوهشگاه صنعت نفت، تولید و به بازار مصرف عرضه شود.

شرکت سیمان شرق

سیمان Class A

این نوع سیمان برای استفاده از سطح زمین تا عمق 6000 فوت و یا دماهای زیر 170 درجه‌ی فارنهایت مناسب است و در مواردی که از سیمان خواص ویژه‌ای مورد نظر نباشد به کار می‌رود. این نوع سیمان ضمن داشتن درصد C3A بالا با افزودنی‌های مختلف سازگاری دارد. با توجه به همین درصد بالای C3A در مواردی که سیمان چاه نفت نیاز به دوام در برابر آب‌های حاوی سولفات را دارد، کاربرد این نوع سیمان توصیه نمی‌شود.

شرکت سیمان شرق

سیمان Class G

این نوع سیمان نخستین بار در سال 1964 میلادی ساخته شده و در صنعت حفاری چاه نفت، به عنوان سیمان پایه شناخته می‌شود؛ زیرا هیچ نوع افزودنی به جز سنگ گچ به آن اضافه نمی‌شود و به همین دلیل مصرف کننده می‌تواند آن را به عنوان مبنا درنظر گرفته و با افزودن مواد شیمیایی لازم، بهترین فرمولاسیون دوغاب سیمان با خصوصیات مورد نظر را در شرایط واقعی چاه آماده سازد. این نوع سیمان برای استفاده تا عمق 8000 فوت یا دماهای زیر 200 درجه‌ی فارنهایت مناسب است و در انواع ضد سولفات متوسط (moderate sulfate resistance: MSR) و ضد سولفات قوی (high sulfate resistance: HSR) تولید می‌شود.

شرکت سیمان شرق